29 Aralık 2008 Pazartesi
Temel yiyeceklerimiz de bile kanserojen ürünler var
Fosfat katkılı yiğeceklerin akciğer kanserine yol açtığı belirtildi. Güney Kore Seul Üniversitesi'nden Myong-Heng Ço ve ekibinin yaptığı araştırmalarda özellikle hazır yiğeceklerde kullanılan doğal olmayan fosfatın akciğer kanseri yaptığı belirtildi. Bilim adamları organik olmayan fosfatlı besinlerin insanlar tarafından sınırlı tüketilmesini tavsiye ediyor. Et, peynir, içecek ve hazır yiğeceklerde kullanılan katkı maddeleri gıdaların korunmasının yanısıra yiğeceğin renginin, tadının ve görünüşünün bozulmamasını sağlıyor. Fakat bu madde de akciğer kanserine neden oluyor... Kaynak: Hürriyet gazetesi http://www.hurriyet.com.tr/yasasinhayat/10659352.asp?gid=229
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder